Nyheder

Apr 2015Nyheder | May 2015 | Mar 2015Klubhus i nye farver30/04/15 12:19
Der har været flere Horsensspillere i aktion i denne weekend.

Til Hvirrings doublestævne i Lørdags Blev Henrik Vedel sammen med Jean Claude Aissa nr. 2 i A-rækken. Turneringen blev vundet af Kasper Bak Laursen og Tina Fibiger Larsen.
Harry Ellehede vandt sammen med Kim Frost B-rækken, og Bente Kristiansen vandt sammen med Anni Kristensen C-rækken.

Søndag var der et par Horsens spillere der drog til Hvidovre Open, og her blev Henrik Vedel, sammen med Johs. Christensen og Jette Møller nr. 4, og Torben Vous sammen med Lars & Jette Schæfer nr. 15.Tøj afprøvning29/04/15 10:37
Fredag
Weekendens Bøgeskov Open startede Fredag ud med ranglisteturnering i single, hvor fire Horsens spillere deltog.
Uden selv at have været til stede kan vi her på redaktionen godt konkludere at der i dag ikke var meget at skrive hjem om, men man kan jo håbe at krudtet bliver sparet til de kommende dage.

Bedste Horsensspiller blev Harry Ellehede, som nr. 15 med 4 sejre. Derefter fulgte Jens Erik Bull som nr. 21, også med 4 sejre. Torben Vous endte som nr. 26 med 3 sejre, og som rosinen i pølseenden Benny Jessing som nr. 46 med 1 sejr.

Vinder af singleturneringen blev Jonas Kristensen (Bøgeskov) som vandt 13-12 over Kasper Bak Laursen (Bøgeskov) i finalen.
Nr. 3 Allan Sørensen (Føvling)
Nr. 4 Mathias Beyer (Bøgeskov)
Nr. 5 Jean Claude Aissa (Brabrand)
Nr. 6 Morten Junge (Hedebo)
Nr. 7 Hanne Christensen (StarPetanque)
Nr. 8 Rasmus Bak Laursen (Bøgeskov)
Nr. 9 Kim Frost (Le Petit Petanque)
Nr. 10 Thomas Kjøller (Høng)

Vi kipper med Horsensflaget og håber på nogle lidt bedre resultater de kommende dage.

Lørdag
På andendagen af dette års Bøgeskov Open skulle kongediciplinen triple stå, og også idag var det en ranglisteturnering, og her stillede flere horsensspillere op.

Vinder af dagens tripleturnering blev Morten Per Laursen, Morten Junge Olsen & Daniel Presutti (Hedebo), som vandt finalen mod Per Olsen (Vestfyn), Line Mie Hjort & Martin Christensen (Høng) med 13-4.

Nr. 3 Rasmus Bak Laursen, Remi Eystberg & Kasper Bak Laursen.
Som det bedste hold med Horsens islæt endte Dennis Steffensen (Bøgeskov) Emil Petersen & Jesper Dreyer (HPK) på fjerdepladsen.

De øvrige Horsens resultater fordelte sig således.
Nr. 7 Henrik Vedel (HPK), Jean Claude Aissa & Anne Marie Bigum (Brabrand)
Nr. 13 Jesper Sele (Vestfyn) Benny Jessing & Jens Erik Bull (HPK)
Nr. 16 Harry Ellehede (HPK) John Busk & Helle Busk (Le Petit Petanque)
Nr. 18 Bente Kristiansen (HPK) Susanne Bak Laursen & Anni H. Kristensen (Bøgeskov)
Nr. 26 Lars Schäfer (Vestfyn), Torben Vous & Flemming Schmidt (HPK)

Søndag
Åben double turnering var menuen på sidstedagen af Bøgeskov Open 2015.
Der er desværre ikke tikket nogle resultater ind fra de deltagende Horsens spillere, men vi kan fortælle hvem der vandt turneringen.

Finalen blev et familieopgør hvor Per Olsen/Morten Junge Olsen vandt 13-7 over Teddy Laursen/Kasper Bak Laursen.

Dansk Veteran Cup29/04/15 10:28
IMG_0123I morgen er det Store Bededag, og i går var det Store Maledag i Horsens Petanque Klub, hvor klubhuset fik den store overhaling i farven “Svenskrød”.
Tak til alle som deltog i arbejdet med at svinge penslen. Huset er blevet kæmpe flot, og passer nu ind i miljøet omkring de andre bygninger i området.
Dejligt at se at vi kan løfte i flok.

Mvh.
TorbenEvaluering af 1. runde i Al Bank SLT27/04/15 12:09 Eftersom Puma ikke kunne levere det sæt vi i første omgang havde lagt billet ind på, må vi desværre trække jer alle igennem møllen endnu engang.
Der er valgt et andet design i mærket CRAFT.

Der vil være afprøvning af størrelser Torsdag d. 30 april, Fredag d. 1. maj, Onsdag d. 6 maj, og Torsdag d. 7 maj.Husk male turnering på Onsdag26/04/15 16:09 Der har været en kommunikationsbrist mellem spilleudvalget, Jesper Dreyer og Emil Petersen. De har begge givet udtryk for at de ønskede at spille for Horsens Petanque Klub i denne sæson, men dette har ikke været helt tydeligt for spilleudvalget. Vi har derfor i første omgang ikke udtaget dem til Eliteholdets kampe i Høng.

De spiller begge i Høng, hvilket betyder at truppen kommer til at bestå af de oprindeligt udtagne 10 spillere, plus Jesper & Emil.
Der vil i hver runde derfor være en oversidder, ligesom der plejer. Når det kun bliver en der sidder over hænger det sammen med at vi i spilleudvalget vil holde en fri til holdleder jobbet, og endvidere er der en ny regel som betyder , at der i hver triple, og hver double runde må skiftes en spiller ind i en kamp.
Vi vurderer i spilleudvalget, at dette vil give os en rigtig god mulighed for at holde os inde i kampen om medaljer igen i år, og vi går efter “3 på stribe”Al Bank SLT – 1 runde25/04/15 18:45
Horsens vandt Tirsdag aften 4-2 over Hvirring i første runde af Dansk Veteran Cup.

Holdet bestod af Torben Vous, Harry Ellehede, Bente Kristiansen, Niels Ege, Kristian Nielsen, Jørn Nielsen & Vera Overgaard.Firmapetanque 201523/04/15 17:31
Det regnede Lørdag i Føvling. Heldigvis kom de første dryp først da de vindende hold stod med deres præmier i hånden, og præmieoverrækkelsen var slut. Indtil da var der faktisk solskin hele dagen igennem.
Der var to Horsens doubler i feltet af 40 hold til dagens stævne. Vera Overgaard & Jørn Nielsen, og Niels Ege & Claus Jakobsen.
WP_20150411_064Lørdagens vinder blev et af Horsensholdene, idet at Niels og Claus efter 6 kampe stod med 5 sejre på kontoen. Nederlaget kom i den sidste kamp, hvor man tabte til Vera & Jørn i en tæt kamp med 11-13.
Trods nederlaget i den sidste kamp, lykkedes det heldigvis at holde fast i 1. pladsen og den samlede sejr da regnskabet blev gjort op. Det var dog med mindste margin overhovedet, da der kun var et sølle point til forskel fra holdet på 2. pladsen, som var Brian Jakobsen & Christoffer Rækjær Nielsen fra Odense, som man dog havde besejret tidligere på dagen.
Vera & Jørn fik til dagens stævne en 5. plads, også med 5 sejre, så der er noget at leve op til for de Horsens spillere der drager til Føvling Søndag.

Et rigtig godt arrangement af Føvling, der helt sikkert er et besøg værd for dem der endnu ikke har været der. Lækkert morgenbord, gode baner, gode pølser, og generelt rigtig gode forhold. Eneste lille minus er at banerne skal slæbes over efter hver kamp, hvilket man kun burde gøre en gang på en turneringsdag, når turneringen er slut.

Søndag var der så turneringstart på anden etape af dette års Føvling Forår.11139484_10205597796497557_1319092511_n Her stillede kun et double hold op fra Horsens Petanque Klub.
Benny Jessing og Harry Ellehede kunne på en kold og blæsende forårsdag ikke spille sig helt frem som turneringsvinder, men dog næsten. Efter at have sejret i de første fem runder, skulle de i sidste og afgørende kamp møde Mogens & Inga fra Vestfyn, som hurtigt bragte sig foran 0-8. Benny & Harry kom dog lidt tilbage i kampen igen, men de formåede desværre ikke at komme helt i mål, og de måtte se sig slået med cifrene 8-13.
Susanne & Hans Henrik Albrechtsen fra Haderslev tog sig af 3. pladsen.

To godkendte dage fra de tre deltagende Horsenshold. En første, en anden og en femteplads.
Her på redaktionen sidder vi på nåle og venter på at modtage billeder af dagens præmietagende Horsenshold, og vi lover at det straks kommer op i artiklen, når vores udsendte fotograf indsender det.
Det er en meget hurtig og dygtig fotograf vi har ansat. Tak Einar Stærk.Sponsorpræsentation22/04/15 15:00 Evaluering af 1. spillerunde laves Torsdag d. 7 Maj, hvor der også laves teknik træning.
Jeg kan desværre ikke komme Torsdag i denne uge.
Tak til alle for jeres indsats i Føvling og Høng. En god start på en spændende sæson.

Claus har pga. arbejdspres, valgt at træde ud af spilleudvalget, men fortsætter i bestyrelsen, og med alle de projekter han pt. har kørende, så skulle der være nogen der har interesse i at træde ind i spilleudvalget, så er der en plads ledig.

Venlig hilsen
TorbenTak!18/04/15 23:12
I Elitedivisionen skulle Horsens i dag til Høng for at spille mod Hvidovre, Kr. Saaby og Høng.
Dagen startede godt med en sejr på 6-2 over Hvidovre. Næste kamp blev også vundet, med 5-3 over Kr. Saaby, og man øjnede fuldt hus i 1. runde ude i horisonten.
Sådan skulle det desværre ikke gå, da Høng ville det anderledes, og man måtte lide et nederlag på 3-5 i dagens sidste kamp.
4 point ud af 6 mulige må dog være godkendt.

For Danmarksserien der i dag spillede i Føvling var det uden at imponere et tilfredsstillende resultat.
Solen kiggede kortvarigt frem midt på formiddagen, men resten af dagen skulle gå hen og blive en våd og kold oplevelse.
Man lagde ud mod Herrup, hvor det trods startproblemer i triplerunden, blev til en sejr på 6-2.
I anden kamp skulle det så gå ud over Vestfyn, men man må sige at det fynske bøgetræ idag var solidt plantet i jorden, og der var ikke meget der kunne vælte det, og slå det ud af kurs, så man måtte inkassere et stort nederlag på hele 1-7.
I sidste kamp mod Læborg blev pointene delt, så da det endelige resultat for dagen skulle gøres op havde Horsens spillet 3 point på kontoen ud af 6 mulige.Horsens succes18/04/15 21:33
Vi vil gerne byde velkommen på sponsorholdet til 3 nye sponsorer, og en genganger.

Rema 1000 har indgået en aftale om at støtte Horsens Petanque Klub i sæsonen 2015.
Entreprenør Jens Karstensen har indgået en aftale om at støtte Horsens Petanque Klub i sæsonen 2015 & 2016.
JK Transport har indgået en aftale om at støtte Horsens Petanque Klub i sæsonen 2015.
Tandlægerne Torvet har fornyet deres aftale med Horsens Petanque Klub, og støtter også i 2015.

I forbindelse med disse sponsorater har Horsens Petanque Klub også nogle forpligtigelser, som bestyrelsen vil varetage. Du kan som medlem yde den støtte at bruge vore sponsorer i det omfang du skulle have brug for en ydelse de kan levere.

Vi er i Horsens Petanque Klub rigtig glade for de sponsoraftaler der indtil videre er indgået for året 2015, og vi er ret sikre på at de vil danne grundlag for at vi både får et sportsligt godt år, samt afholder et godt og vellykket DM 2015.

IMG_4450På billedet ses Niels Fosgrau, som er den ene af indehaverne i Entreprenørfirmaet Jens Karstensen A/S, som har adresse på den gamle brandstation på Torstedalle, og Horsens Petanque Klubs sponsoransvarlige Claus Leth Jakobsen kort efter at de begge i eftermiddags satte deres signatur på 2 kontrakter, gældende for 2015 og 2016.Veterankvalifikationsfinale18/04/15 09:12 Kære medlemmer i HPK.
En stor tak for jeres opbakning før, under og efter veterankvalifikationsfinalen med baner, køkken, oprydning og alt det andet vi spillere ikke lægger mærke til på sådan en dag.

En super glad formand.Så er HPK kendt i medierne16/04/15 23:30
En lang dag med mange kampe i veterankvalifikationen er nu slut i Horsens, og det blev en stor succes for de tre deltagende Horsensspillere.

Solen skulle gå ned før den sidste kamp var færdigspillet, og selvom den havde stået højt på himlen, og varmet godt op under spillere og tilskuere hele dagen, så var der sidst på dagen god grund til at tage overtøj på, da det mildest talt blev hundekoldt.

IMG_4443Vindere af dagens turnering blev Torben Vous & Flemming Schmidt fra Horsens Petanque Klub, der sammen med Lars Schæfer fra Vestfyn overvandt dagens mange udfordringer på de svære baner bedst, og dermed kvalificerede sig som det ene danske hold til nations- turneringen i Hvidovre den første weekend i September.

Den anden plads skulle findes i dagens sidste kamp, som p.g.a. mørkets frembrud blev flyttet fra de banerIMG_4448 der var blevet benyttet igennem hele dagen på P-arealet, og op på HPK´s normale baner da der var brug for lysanlæg. Kampen stod mellem Henrik Vedel fra Horsens Petanque Klub, der sammen med Jette Møller & Johannes Christensen fra Lynge skulle møde Preben Worsøe, Bjarne V. Pedersen & Leif Lysholm fra Hedebo, og her tog førstnævnte sejren og kvalificerede sig som det andet hold til nationsturneringen.

Nr. 4 i dagens turnering blev Glen Bernstein, Keld Büchert & John Saxild-Hansen.

Der blev spillet mange gode, og lange kampe, men alt blev styret til perfektion af dagens turneringsudvalg og dommer.
Horsens Petanque Klub blev et par havestole fattigere, og her kan man så diskutere om HPK skal investere i nogle stærkere stole, eller man skal opfordre til lidt løbetræning ved siden af petanquetræningen. Veteranlandskamp mod Sydsverige12/04/15 19:40
IMG_4430Horsens Petanque Klub har hejst Dannebrog, vejret er mere eller mindre perfekt, og dagens baner er vel nok nogen af de sværeste at spille på, så der er lagt op til nogle spændende kampe i dagens veterankvalifikationsfinale.

Opvarmningen er så småt igang på banerne, som i dagens anledning, og for sværhedsgradens skyld er anlagt på parkeringspladsen ved Horsens Petanque Klub.
Ialt deltager 16 hold i dagens kvalifikationsfinale, hvor man spiller om to landsholdspladser, til en stor nationsturnering med deltagelse af omkring 10 nationer, som foregår senere på året i Danmark.

Ved du ikke hvad du skal få dagen til at gå med, eller har du en halv time du skal slå ihjel, så slå et smut forbi Horsens Petanque Klubs baner, som ligger på Schüttesvej 1, lige ved siden af dyreskuepladsen, og se eliten indenfor dansk veteran petanque dyste om de to landsholdspladser. Der er spilstart kl. 9.30, og turneringen forventes først færdig sent på eftermiddagen.Føvling forårsturnering Dag 1 & 212/04/15 18:50
Idag Torsdag bragte Horsens Folkeblad en lille klumme omhandlende weekendens veterankvalifikationsfinale. Næste mål må være at komme på sportssiderne.
IMG_0017
Holdudtagelse Elitedivisionen 1. runde10/04/15 18:10
nyhet_4135_mediumbildVi har modtaget følgende rapport fra Torben Vous som i dag sammen med Flemming Schmidt og Henrik Vedel fra Horsens Petanque Klub har deltaget i veteranlandskampen mod Det Sydsvenske Bouleforbund.

“Stor dansk sejr i Sverige.
Rammerne er en gammel hangar fra Bultofta Flyveplads. I den ene ende er der et sporvogns museum, i den anden ende 10 petanque baner. En smule stenmel oven på beton!
Rammerne lægger op til et blomstrende billedsprog, når den overvældende danske sejr over Sydsvenska Bouleforbund skal beskrives.
Danskerne var flyvende fra start, og svenskerne endte med at føle sig kørt over af en sporvogn.
Resultatet er i hvert fald entydigt: 48:15.
De danske hold levede derfor til fulde op til coachens morgeninstruks: vi tager pokalen med hjem denne gang.
Der er tale om nogle rammer og et arrangement, som det i høj grad er værd at arbejde for at komme med til.
En stor tak til de svenske arrangører for et godt og hyggelig stævne. Vi glæder os til at møde jer på helt andre baneforhold i august.”En pose blandede bolcher06/04/15 17:18 Så er det nu !!
Klubhuset skal males rødt, og vi har brug for mange hænder.
Derfor afholder vi en malerturnering Onsdag d. 29. April fra kl. 17.00.
Vi spiller og maler på skift, og får nok også ind imellem en forfriskning.
Tag dit gamle tøj på, og pak gerne dine petanquekugler sammen med en bred pensel, hvis du har en der kan bruges.

– BestyrelsenNykøbing Triple Rangliste05/04/15 06:57 Så er der udtaget hold til næste runde i AL Bank SLT, som spilles Lørdag d. 13/6.
Holdende kan ses under menuen spilleudvalg.Pokalstævne i Hvirring02/04/15 18:07
IMG_441426 hold deltog i fremragende påskevejr i dagens pokalstævnet i Hvirring. Et lyspunkt var der i Horsensholdet på 3. pladsen, ellers var det en noget blandet fornøjelse for de deltagende Horsensspillere.

Bedst var Vera Overgaard, Kenneth Pedersen & Jørn Nielsen, der i sidste kamp spillede om at vinde turneringen, men med et nederlag desværre måtte nøjes med 3. pladsen. Holdet vandt 4 kampe.

Vi skulle helt ned på 8. pladsen for at finde de næste Horsens spillere, som var Harry Ellehede, Benny Jessing & Claus Jakobsen, som ellers lagde godt fra land og førte turneringen efter 3 runder, men med nederlag i de to sidste kampe, bl.a til det førnævnte Horsenshold kunne man ikke følge op på den gode start.

Næste Horsens spiller var Bente Kristiansen, der sammen med Anni Kristensen & Hanne Christensen blev nr. 12. Leif Ranthe blev sammen med Birthe & Tage Sørensen nr. 15, og som rosinen i pølseenden af Horsens spillere endte Margrethe Sørensen, Jørn Madsen & Ole Nymand på plads nr. 24.

Tillykke til Horsensholdet på tredjepladsen. Alle andre må glædes over den sol man fik i ansigtet i dag.Horsens gjorde sig bemærket igen02/04/15 17:13
Weekendens ranglisteturnering i Nykøbing fik en tæt finale som afslutning på tripleturneringen. Horsens var repræsenteret i finalen ved Henrik Vedel, der sammen med Jette Møller & Johannes Christensen tabte 12-13 til Morten Per, Daniel Presutti & Morten Junge fra Hedebo.
Flemming Schmidt & Torben Vous deltog også i turneringen, sammen med Allan Busk fra BMI. De måtte dog tage sig til takke med en 9. plads.Træningssamling i Vestfyn01/04/15 20:48
Vestfyn lagde i dag baner til en træningssamling mellem flere klubber. Vestfyn, Horsens, Hvirring og Odense stillede med spillere til dagens IMG_0014træningssamling.
Efter redaktionens hukommelse var der i dag 54 spillere samlet på Vestfyns anlæg.

For vores vedkommende stillede vi med 13 spillere, og da spilleudvalget gjorde status efter dagen var omme, var det et veltilfreds et af slagsen.

Der blev til hver runde sat hold, så vi kunne stille med så mange rene Horsens konstellationer som muligt, men til IMG_0008hver runde, var vi nød til at sætte en double op sammen med Hvirring, så tak til Hvirring for lån af spillere.
Hver spiller spillede 4 kampe, og alt i alt var der Horsens spillere impliceret i 24 kampe i løbet af dagen, hvoraf Horsens sejrede i 18. Så det var en god dag for Horsens og det nye spilleudvalg.

IMG_0010Status for Horsens i dag var. 4 sejre: Harry & Claus. 3 sejre: Torben, Benny, Bente, Vera, Niels, Jørn N, Jens Erik, Margrethe & Per. 2 sejre: Poul J. & Kenneth.

Man siger at petanque ikke er hårdt. Dette vil jeg gerne afvise, da jeg oplevede Harry få krampe da han satte sig ind i bilen for at køre hjem mod Jylland igen efter dagens spil. Nogle muskler må altså komme i spil i løbet af en petanquedag.

En stor tak til Vestfyn, Hvirring og Odense for en god dag i Petanquespillets tegn.Kæmpe Petanquecenter på vej i Horsens01/04/15 06:00
images-1Horsens bliver det nye petanque mekka.
På et byrådsmøde Mandag aften besluttede Horsens byråd at bevillige penge til et større projekt der med tiden vil trække ikke bare landets, men forhåbentlig verdens bedste petanquespillere til byen.

Kræfter bag Horsens Petanque Klub har i mange år kæmpet for at dette skulle ske.Partie_deLille
Et kæmpe petanquecenter er lige nu på tegnebrættet hos en af byens førende arkitekter.
Der er bevilliget 42 millioner kroner til projektet, som skal indeholde en indendørs hal med plads til 32 baner og et udendørsareal med 48 baner. I tilknytning til dette vil der blive bygget en opholdsbygning med en stor cafe, og 16 dobbeltværelser man kan leje sig ind på under sit ophold.

Med dette projekt håber man først og fremmest at trække nogle større turneringer til landet, men også at give alverdens petanquespillere muligheden for at tage på et petanqueophold/træningslejr, som optakt til store turneringer.

Det er ifølge planen meningen at centeret skal ligge i sydbyen. , men den endelige placering er ikke på plads endnu, da lokalplanen for området endnu ikke er godkendt.
Centeret får navnet “Centre Petanque Avril 1”, og skal i store dele drives af frivillige udvalg, men det bliver dog så stort at den daglige drift skal besættes med 3 fuldtidsstillinger.
Centeret skal stå færdigbygget ultimo 2016.

I Horsens Petanque Klub er vi meget glade, og glæder os meget til at blive inddraget i projektets udformning, og vi håber at det kan være med til at sætte petanque endnu mere på landkortet, både lokalt og på landsplan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *