Kæmpe Petanquecenter på vej i Horsens | Horsens Petanque Klub

Kæmpe Petanquecenter på vej i Horsens01/04/15 06:00
images-1Horsens bliver det nye petanque mekka.
På et byrådsmøde Mandag aften besluttede Horsens byråd at bevillige penge til et større projekt der med tiden vil trække ikke bare landets, men forhåbentlig verdens bedste petanquespillere til byen.

Kræfter bag Horsens Petanque Klub har i mange år kæmpet for at dette skulle ske.Partie_deLille
Et kæmpe petanquecenter er lige nu på tegnebrættet hos en af byens førende arkitekter.
Der er bevilliget 42 millioner kroner til projektet, som skal indeholde en indendørs hal med plads til 32 baner og et udendørsareal med 48 baner. I tilknytning til dette vil der blive bygget en opholdsbygning med en stor cafe, og 16 dobbeltværelser man kan leje sig ind på under sit ophold.

Med dette projekt håber man først og fremmest at trække nogle større turneringer til landet, men også at give alverdens petanquespillere muligheden for at tage på et petanqueophold/træningslejr, som optakt til store turneringer.

Det er ifølge planen meningen at centeret skal ligge i sydbyen. , men den endelige placering er ikke på plads endnu, da lokalplanen for området endnu ikke er godkendt.
Centeret får navnet “Centre Petanque Avril 1”, og skal i store dele drives af frivillige udvalg, men det bliver dog så stort at den daglige drift skal besættes med 3 fuldtidsstillinger.
Centeret skal stå færdigbygget ultimo 2016.

I Horsens Petanque Klub er vi meget glade, og glæder os meget til at blive inddraget i projektets udformning, og vi håber at det kan være med til at sætte petanque endnu mere på landkortet, både lokalt og på landsplan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *